Perhepartiolaiselle

Kenelle?

Perhepartiolaisia ovat kaikki alle kouluikäiset ja heidän vanhempansa. Avaralta löytyy oma alaleiri, joka on varattu pelkästään perheleiriläisille.

Milloin?

Perheleirille voi osallistua koko leirin ajaksi tai vain päiväleirille valitsemalleen ajanjaksolle. Suosittelemme perhepartiolaisille ensisijaisesti osallistumista ns. sudenpentuleirin aikana 21.-24.7., sillä tällöin perheleiriläiset voivat halutessaan osallistua leirin yhteiseen ohjelmaan.

Miten?

Perheleiriläisille on käytössä vesivessa ja jääkaappi. Nukkumarauha pyritään parhaiden mahdollisuuksien mukaan tarjoamaan muun muassa sijoittamalla perheleirille varattu majoittumisalue sivuun muun leirin hälinästä.

Perheleiriläiset tuovat mukanaan omat teltat. Majoittua voi esimerkiksi ystäväperheen kanssa, tai telttaa voi pyytää lainaan vaikkapa alueen lippukunnalta.

Kuka tekee?

Aikuinen perheleirissä huolehtii mukanaan olevasta lapsesta, mutta muuta leiripestiä ei aikuisen tarvitse ottaa. Perheleirin arki pyörii jokaisen siellä majoittuvan aikuisen panostuksella. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että perheet tekevät yhdessä pieniä leirialueen huoltoon liittyviä tehtäviä/päivän hyvä työ -hommia. Jos yhdellä lapsella on perheleirissä kaksi vanhempaa mukana, toivotaan että jompi kumpi aikuisista ottaa itselleen leiripestin. Leiripestin voi myös jakaa puoliksi vanhempien kesken jos molemmilla on intoa sukeltaa mukaan alueleirin toteutukseen ruohonjuuritasolla. Tällöin molemmat pääsevät viettämään leiriarkea lapsen kanssa ja kokemaan myös koko leirin yhteistä talkoomeininkiä.

Mitä voin tehdä leirillä?

Perheleiriläisillä on mahdollisuus osallistua ohjelmalaaksojen ohjelmaan sekä koko leirin yhteisohjelmiin. Lisäksi perheleiriläisille suunnitellaan omaa perheen pienimmille sopivaa puuhaa. Kaikki ohjelma on muokattavissa joustavasti omiin aikatauluihin sopivaksi.

Perheleirikirje

Alta löydät perheleirikirjeen, joka kokoaa yhteen tärkeimmät tiedot, jotka on hyvä tietää ennen ilmoittautumisen alkamista. Jos mielessä on kiperiä kysymyksiä, joihin leirikirje ei riitä vastaamaan, on Avaralla myös oma Facebook-ryhmä perheleiriläisille. Ryhmässä voi keskustella matalalla kynnyksellä muiden perheleiristä kiinnostuneiden, sekä Avaran osaavan leiritoimikunnan kanssa. Linkki Facebook-ryhmään löytyy leirikirjeestä.